Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Idealna na śniadanie:)

Składniki:

  • jajka - 9 sztuk
    szczypiorek - 1 pęczek
    ser żółty - 120 gram
    czosnek ząbki - 3 sztuki
    majonez light - 2 łyżki
    sól - 1 łyżeczka
    czarny pieprz mielony- 1 łyżeczka
    Kucharek

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • starkowane jajka 1. Jajka gotujemy na twardo ok 10 minut. Obieramy ze skorupki i tarkujemy na tarce o dużych oczkach.
  • pasta jajeczna 2. Do jajek dodajemy starkowany żółty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i doprawiamy kucharkiem.
  • pasta jajeczna 3. Na koniec dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy i schładzamy w lodówce.
  • kanapka z pastą jajeczną 4. Wykładamy na pieczywko i śniadanko gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy