Pasta humus

  • wyświetlono: 381 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

odkryłam, zrobiłam, spróbowała, pokochałam :)

Zdrówko

Składniki

- 200 gr suszonej ciecierzycy
- 50 gramów pasty tahini
- 40 ml oleju
- 50 ml wody
- sól, pieprz
- pół łyżeczki kminku
- łyżka soku z cytryny
- ząbek czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta humus

  • 1. Ciecierzycę namaczamy przez całą noc w wodzie, a następnie gotujemy ok 90 minut w płynie z namaczania.

  • 2. Gdy przestygnie w Benderze łączymy cieciorkę wraz z resztą składników i miksujemy całość do uzyskania gęstej masy. Smakujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej przypraw (soku z cytryny, soli pieprzu czy kminku).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatapastacieciorkaPasta tahinihumusciecieżyca

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

image-134a4v3

Dodane przez: viki2903

PASTA ALLA NORMA (Pasta Siciliana)

Pasta alla Norma to makaron z smażonym...

pasta rybna

Dodane przez: tasty-and-fit

pasta rybna

Czasem gdy brak nam pomysłu na...

image-0689vup

Dodane przez: tasty-and-fit

Pasta rybna z makreli

Obok warzyw, owoców, produktów...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

zmielony boczek

Dodane przez: wiolka76

Pasta boczkowa

Pasta boczkowa, czyli pasta z boczku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE