PAPRYKOWE PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny obiad dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2/3 szklanki bułki tartej
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz papryka słodka
    1/2 szklanki wody lub mleka
    1/2 czerwonej papryki

    1,5 l sosu pomidorowego (u mnie wlasnej roboty)

Paprykowe pulpeciki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.Dodać posiekany czosnek I papryke pokrojona w drobną kostkę, razem chwilę jeszcze poddusić. Do miski przełożyć mięso, dodać cebulę, jajko, wodę/mleko, bułke tartą przyprawy, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
    Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Gotowy sos przelać do garnka, dodać pulpeciki I jeszcze chwile pogotować. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem. Smacznego.

Porady

Oto link do przepisuy z ktorego robilam sos pomidorowy https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sis-pomidorowy-do-sloikow

Komentarze

Podobne przepisy