Paprykarz szczeciński z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Trzeba szukać zdrowszych alternatyw. W tym przypadku nie dość, że zamiast kupować w sklepie, robimy paprykarz samodzielnie, to jeszcze biały ryż zastępujemy bardzo zdrową kaszą jaglaną.

Składniki:


  • 2 wędzone makrele
    2 woreczki kaszy jaglanej
    2 sporej wielkości cebule
    4 marchewki
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 łyżeczki ostrej papryki
    sól, pieprz
    olej

Paprykarz szczeciński z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.


  • 2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.
  • 3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki.
  • 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie.

Komentarze

Podobne przepisy