Papryka zapiekana z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna, szybka i bardzo łatwa przekąska. Cieszy oko i podniebienie!

  • 25 min

Składniki:

  • 2 dorodne papryki

    300 g twarogu

    1 mała czerwona cebula

    1/3 szklanki jogurtu naturalnego

    4 pomidorki koktajlowe

    Kilka plasterków dowolnej wędliny (opcjonalnie)

    Nać pietruszki (do dekoracji)

    Sól

    Pieprz

    Papryka słodka (przyprawa)

Papryka zapiekana z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne (w międzyczasie nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni)
  • 2. Twaróg wymieszać z jogurtem, dodać drobno pokrojoną czerwoną cebulę i ewentualnie pokrojoną w kostkę wędlinę (w wersji niewegetariańskiej), doprawić do smaku
  • 3. Powstałą masą faszerować paprykę. Piec około 20 minut (do delikatnego zrumienienia)
  • 4. Ostudzić, udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy