Papryka zapiekana z kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 żółte papryki
    200 g kaszy pęczak
    1 wędzone udko z kurczaka
    1 czerwona cebula
    2 łyżki oleju
    2 łyżki kaparów
    starta wędzona mozzarella
    sól, pieprz

Papryka zapiekana z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka zapiekana z kaszą 1. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach.

    Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary.

    Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem.

    Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy