Papryka z spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku,odcedzamy , przelewamy zimną wodą.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy mięso i przyprawy, dusimy ok.15 min, do farszu wlewamy pomidory z puszki, mieszamy i smażymy 5min. Do tak przygotowanego mięsa dodajemy makaron i dokładnie łączymy ze sobą.
2.Z każdej papryki delikatnie ścinamy wierzch i oczyszczamy z gniazd nasiennych,myjemy.
3.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy mięso i Każdą paprykę napełniamy spaghetti , układamy z naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą lub bulionem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 30-35min.
Komentarze