Papryka marynowana

  • wyświetlono: 294 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Już niejednokrotnie pisałam, że uwielbiam marynowane warzywa - teraz kolej na paprykę. Z tego przepisu wychodzi jędrna i chrupiąca.

Kasja1986
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kolorowa słodka mini papryczka, można użyć również zwykłej, ale te małe lepiej się układa w słoikach i wychodzą bardziej chrupiące

marynata - proporcje na litr:
szklanka z octu z białego wina
4 szklanki wody
3-4 łyżki miodu
łyżka soli
łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
łyżeczka ziaren kolendry
łyżeczka gorczycy
łyżeczka ziaren kopru włoskiego
ząbek czosnku pokrojony w plasterki
szalotka pokrojona w plasterki
liść laurowy
kilka ziaren angielskich
łyżka oleju
papryczka chili

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka marynowana

  • 1. Papryki myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i układamy w słoikach.

    Składniki marynaty przekładamy do rondelka i podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Gorącą marynatą zalewamy paprykę, słoiki zakręcamy. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce lub w innym chłodnym miejscu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

papryka

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka marynowana

Dodane przez: smak i uczucie

Papryka marynowana

Świetna przystawka, zakąska czy...

papryka konserwowa

Dodane przez: Magda_Z

Marynowana papryka

Idealna do obiadu, lub jako przystawka...

image-1gjacne

Dodane przez: kucharkaedi

Papryka marynowana

Pyszna papryka o szerokim zastosowaniu

Papryka marynowana.

Dodane przez: Waldek

Papryka marynowana

Pyszna i chrupiąca papryka przez...

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana z miodem

Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej...

image-1mbnjj5

Dodane przez: dubielek11

Marynowana papryka

Do obiadu i na kanapkę, na leczo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE