Papryka marynowana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nadaje potrawom wyrazisty smak. Dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek sałatek lub jako samodzielna przystawka.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka

    Zalewa:
    - 3 1/2 szklanki wody
    - 3/4 szklanki octu 10%
    - 1 łyżka soli
    - 3/4 szklanki cukru
    - pieprz ziarnisty
    - ziele angielskie
    - liść laurowy

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić, włożyć do słoików, zalać przestudzoną zalewą, do każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy. Słoiki zakręcamy, wstawić do garnka z wodą pasteryzować 8 minut.

Komentarze

Podobne przepisy