Papryka faszerowana kapustą, kaszą i serem

0 (0 ocen)

Ciekawy pomysł na nadziewaną paprykę - z kapustą kiszoną, kaszą jęczmienną i serem żółtym.

Składniki:

  • papryka
    40 g. kaszy jęczmiennej (4 łyżki)
    50 g. kapusty kiszonej (pół szklanki)
    ser żółty: plaster lub 20 g. startego (2 łyżki)
    ulubione przyprawy

Papryka faszerowana kapustą, kaszą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jęczmienną ugotuj.
    Odetnij górę papryki i wydrąż środek.
    Nałóż do środka papryki połowę kaszy, następnie ser i resztę kaszy.
    Posyp wszystko ulubionymi przyprawami. Możesz również wcześniej przyprawić samą kaszę, będzie wówczas miała bardziej wyrazisty smak.
    Piecz w piekarniku kilkanaście minut, aż papryka będzie ciepła, ale nie za bardzo spieczona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis: papryka faszerowana ryżem i mięsem

Komentarze

Podobne przepisy