Panna cotta kokosowa

  • wyświetlono: 227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

To jeden z tych deserów które sprawiają, że dzień od razu staje się piękny. Panna cotta w odsłonie kokosowej. Niezwykle delikatna, mało słodka - takie lubię. Jeżeli lubicie słodsze desery, wystarczy mleko i śmietankę dosłodzić zgodnie z waszymi upodobaniami.

Stare Gary

Składniki

250 ml mleczka kokosowego
250 ml śmietanki 30%
4 listki żelatyny (lub ilość przewidziana na 500 ml płynu)
laska wanilii
do podania
Mus z dowolnych owoców - jagód, truskawek, malin

Sposób przygotowania przepisu:

Panna cotta kokosowa

  • 1. 1.Listki żelatyny zalać zimną wodą w misce odpowiedniej wielkości i pozostawić do namoczenia na ok 10 minut. Laskę wanilii rozciąć, łyżeczka lub nożem wyskrobać ziarenka.

  • 2. 2.Wymieszać w garnuszku mleko kokosowe i śmietankę. Dodać ziarenka waniliowe. Podgrzać ale nie gotować.
  • 3. 3.Namoczoną żelatynę odcisnąć i dodać do ciepłego płynu. Wymieszać aby żelatyna się rozpuściła.
  • 4. 4.Rozlać do 3 lub 4 pojemników, przykryć wierzch folią i po przestudzeniu wstawić do lodówki aby deser stężał. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciez_roznych_stron_swiatana słodkomleczko kokosowepanna cotta

Komentarze

Podobne przepisy

Wisniowo-kokosowa panna-cotta

Dodane przez: iziona

Wiśniowo-kokosowa panna-cotta

Banalnie prosty, tani i smaczny...

image-17awyb1

Dodane przez: natka27

Panna Cotta

Panna Cotta jest jednym z moich...

Panna cotta truskawkowo - kokosowa

Dodane przez: cukieriwanilia.pl

Panna cotta truskawkowo - kokosowa

Deser panna cotta z truskawkami...

image-0v40j91

Dodane przez: Martyna26066

Panna cotta

Deser, który posmakuje każdemu....

Waniliowa panna cotta z truskawkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Waniliowa panna cotta z truskawkami

Panna cotta to słodkość wywodząca...

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Dodane przez: Futka

Panna Cotta jaglano - truskawkowa

Propozycja na smaczny, zdrowy i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE