Panini z grillowaną karkówką i cytrynowym pieprzem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna kanapka z grillowanym mięsem - idealne danie piknikowe

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bułka (podłuzna pszenna lub grahamka, miękka): 2 sztuki
    - karkówka (grubości 1,5 cm): 2 plastry
    - pieprz (cytrynowy): 1.5 łyżeczki
    - sól: 2 szczypty
    - musztarda (miodowa): 2 łyżki
    - olej: 1 łyżeczka
    - pomidor: 1 sztuka
    - Surówka (z sałaty lodowej lub kapusty, np coleslaw): 10 dekagramów

Panini z grillowaną karkówką i cytrynowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panini z karkówką 1. Mięso natrzeć z obu stron pieprzem. Odstawić do lodówki na 2 godz lub dłużej. Bułki przekroić wzdłuż. Grill rozgrzać dobrze, posmarować tłuszczem. Grillować mięso po 4 minuty z obu stron, tak samo pieczywo. Gotowe bułki posmarować musztardą, dodać surówkę, na niej umieścić plastry karkówki oraz pomidora.Posypać pieprzem i solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy