PANIEROWANE ĆWIARTKI z KURCZAKA

  • wyświetlono: 160 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Udka lub ćwiartki z kurczaka - co z nimi zrobić po przygotowaniu - ugotowaniu na nich rosołku... najlepiej o panierować i podać do drugiego dania - przepyszne wychodzą, mięsko miękkie a skórka wspaniale chrupiąca

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 ugotowane ćwiartki bądź udka z kurczaka
przyprawa do kurczaka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia + łyżka smalcu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

PANIEROWANE ĆWIARTKI z KURCZAKA

  • 1. Przestygnięte ćwiartki bądź udka obsypujemy przyprawą do kurczaka. Następnie mięsko obtaczamy w rozmąconym jajku i kolejno w bułce tartej, po czym czynność można powtórzyć jeśli nam zostało jeszcze jajka. Smażymy na rumiany - zloty kolor na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem smalcu.

Porady

podajemy z czym chcemy ja podałam z mieszankami ryżowo - warzywnymi oraz mizerią

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniamoj_niedzielny_obiadKurczakdróbudkamama_mnie_nauczyłaszkoła_babcićwiartkipanierowane_mięsopanierowane_udkapanierowane_ćwiartkipanierowane_mięso_z_rosołu
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ćwiartki z kurczaka w warzywach

Dodane przez: Skotka

Ćwiartki z kurczaka w warzywach

Pyszne, aromatyczne w kolorowych...

Pieczone ćwiartki z kurczaka z pieczarkami i kukurydzą.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pieczone ćwiartki z kurczaka z pieczarkami...

Jak nie macie pomysłu na obiad,...

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Dodane przez: Aneta_77

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Pyszny, soczysty i aromatyczny...

propozycja podania

Dodane przez: MarcinZbroja

Ćwiartki z kurczaka w marynacie z wina i...

przepis znalazłem w internecie...

pycha

Dodane przez: beciiaaa

Chrupiące panierowane mięso z kurczaka

Nie zawsze wiemy jak wykorzystać...

Chrupiące udka z kurczaka

Dodane przez: Justi

CHRUPIĄCA ĆWIARTKA Z KURCZAKA

Mają niesamowity smak. Warto się...