PANIEROWANE ĆWIARTKI z KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Udka lub ćwiartki z kurczaka - co z nimi zrobić po przygotowaniu - ugotowaniu na nich rosołku... najlepiej o panierować i podać do drugiego dania - przepyszne wychodzą, mięsko miękkie a skórka wspaniale chrupiąca

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane ćwiartki bądź udka z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia + łyżka smalcu

Panierowane ćwiartki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przestygnięte ćwiartki bądź udka obsypujemy przyprawą do kurczaka. Następnie mięsko obtaczamy w rozmąconym jajku i kolejno w bułce tartej, po czym czynność można powtórzyć jeśli nam zostało jeszcze jajka. Smażymy na rumiany - zloty kolor na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem smalcu.

Porady

podajemy z czym chcemy ja podałam z mieszankami ryżowo - warzywnymi oraz mizerią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy