Paleczki faszerowane

  • wyświetlono: 636 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

te podudzia zachwycą nawet najwymyślniejszych gości

Składniki

8-10 podudzi z kurczaka
opakowanie sera białego 20-25dag
mrożony szpinak rozdrobniony 2-3 kosteczki
sól, pieprz, ewentualnie czosnek dla smakoszy

Sposób przygotowania przepisu:

Paleczki faszerowane

  • podudzia bez kości1. Surowe podudzia obieramy z kości wywracając przy tym mięso na drugą stronę, przyprawiamy jarzynką i odstawiamy na 2 godz.
  • masa serowo szpinakowa2. Szpinak przesmażamy na patelni i odparowujemy z niego wodę
    Do białego sera dodajemy lekko przestygnięty szpinak doprawiamy solą i pieprzem do smaku( jeśli ktoś lubi dodajemy czosnek)
  • faszerowane pałeczki3. Pałeczki faszerujemy nadzieniem wywijając je z powrotem na prawą stronę. Farszu nie nakładamy tak aby nie wychodził z górnego otworu gdyż podczas pieczenia wypłynie.Aby farsz nie wypłynoł można górę spiąć szpilkami do mięsa bądź wykałaczkami
  • Faszerowane podudzia4. pałeczki dusimy na rozgrzanej patelni lub zapiekamy w piekarniku aż mięsko nie będzie surowe

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Kurczakpodudzia
 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Podudzia w piwie

Dodane przez: Świeca Urszula

Podudzia w piwie

Przepis otrzymałam od koleżanki,...

Podudzia z dynią

Dodane przez: Jaga85

Podudzia z dynią

Sezon dyniowy w mojej kuchni jest...

Podudzie z kurczaka w marynacie śliwkowej

Dodane przez: igraszki losu

Podudzie z kurczaka w marynacie śliwkowej

Lekko słodkie i subtelnie pikantne...

kurczak

Dodane przez: marta625

Pieczony kurczak z chrupiącą skórką

Pieczone części kurczaka z chrupiącą...

KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM

Dziś mam dla Was przepis na pysznego...

podudzia z kurczaka

Dodane przez: anka1988

Podudzia z kurczaka z ryżem curry i papryką

Niebanalny szybki obiad.