Paleczki faszerowane

  • wyświetlono: 667 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

te podudzia zachwycą nawet najwymyślniejszych gości

Składniki

8-10 podudzi z kurczaka
opakowanie sera białego 20-25dag
mrożony szpinak rozdrobniony 2-3 kosteczki
sól, pieprz, ewentualnie czosnek dla smakoszy

Sposób przygotowania przepisu:

Paleczki faszerowane

  • podudzia bez kości1. Surowe podudzia obieramy z kości wywracając przy tym mięso na drugą stronę, przyprawiamy jarzynką i odstawiamy na 2 godz.
  • masa serowo szpinakowa2. Szpinak przesmażamy na patelni i odparowujemy z niego wodę
    Do białego sera dodajemy lekko przestygnięty szpinak doprawiamy solą i pieprzem do smaku( jeśli ktoś lubi dodajemy czosnek)
  • faszerowane pałeczki3. Pałeczki faszerujemy nadzieniem wywijając je z powrotem na prawą stronę. Farszu nie nakładamy tak aby nie wychodził z górnego otworu gdyż podczas pieczenia wypłynie.Aby farsz nie wypłynoł można górę spiąć szpilkami do mięsa bądź wykałaczkami
  • Faszerowane podudzia4. pałeczki dusimy na rozgrzanej patelni lub zapiekamy w piekarniku aż mięsko nie będzie surowe

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

Kurczakpodudzia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane pomidory

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Faszerowane pomidory

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami...

Faszerowana cukinia

Dodane przez: Elżbieta Humeniuk

Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia to szybkie...

Faszerowana cukinia

Dodane przez: rzelkazag

Faszerowana cukinia

Sposobów faszerowania cukinii jest...

faszerowane ziemiaki

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

faszerowane ziemniaki

Ziemniaki, pyry, grule, kartofle...

Faszerowane papryki

Dodane przez: Doraa

Faszerowane papryki

Papryki faszerowane kaszą jaglaną...


Faszerowana Papryka.

Dodane przez: quchniakaroli

Faszerowana Papryka

Bardzo lubię faszerowane warzywa.