Orzeszki w cynamonowym karmelu
Składniki:
- - orzechy ziemne (niesolone): 20 dekagramów
- cukier brązowy: 3 łyżki
- cynamon: 0.5 łyżeczki
Orzeszki w cynamonowym karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
-
2.
Gdy lekko się zrumienią, wsypać cukier i cynamon. Potrząsnąć patelnią, aby wymieszać orzechy z cukrem.
-
3.
Gdy cukier zacznie się topić (ogień nie powinien być zbyt duży), zamieszać je silikonową łopatką. Mieszanie powtarzać kilkakrotnie.
-
4.
Gdy całość cukru się stopi, przesypać orzechy na papier do pieczenia, porozdzielać je łopatką i pozostawić do wystudzenia.
-
5.
Przestudzone dodatkowo porozdzielać.
Komentarze