Orzeszki w cynamonowym karmelu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Małe słodkie "conieco".

  • Łatwy

Składniki:

  • - orzechy ziemne (niesolone): 20 dekagramów
    - cukier brązowy: 3 łyżki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki

Orzeszki w cynamonowym karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • 2. Gdy lekko się zrumienią, wsypać cukier i cynamon. Potrząsnąć patelnią, aby wymieszać orzechy z cukrem.
  • 3. Gdy cukier zacznie się topić (ogień nie powinien być zbyt duży), zamieszać je silikonową łopatką. Mieszanie powtarzać kilkakrotnie.
  • 4. Gdy całość cukru się stopi, przesypać orzechy na papier do pieczenia, porozdzielać je łopatką i pozostawić do wystudzenia.
  • 5. Przestudzone dodatkowo porozdzielać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy