- orzeszki solone: 500 gramów
- pieprz cayene: 1 łyżeczka
- słodka papryka: 2 łyżeczki
- cukier: 2 łyżeczki
- sól: 1 łyżeczka
- sok z jednej limetki: 1 sztuka
Sposób przygotowania przepisu:
orzeszki meksykańskie
1.
Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Na suchą patelnię wrzucić orzeszki i prażyć, ostrożnie, żeby nie przypalić! Gdy zaczną intensywnie pachnieć wlać sok z limetki, wsypać przyprawy i szybciutko, dokładnie wymieszać, trzymając jeszcze przez chwilę na niewielkim ogniu. Gdy wszystkie orzeszki będą dobrze obtoczone w przyprawach zdjąć z ognia, przesypać do miseczki i ostudzić przed podaniem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze