orzeszki meksykańskie

  • wyświetlono: 410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

3xP - Przyprawione, Pikantne, Pyszne

PolskaGotuje
  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

- orzeszki solone: 500 gramów
- pieprz cayene: 1 łyżeczka
- słodka papryka: 2 łyżeczki
- cukier: 2 łyżeczki
- sól: 1 łyżeczka
- sok z jednej limetki: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

orzeszki meksykańskie

  • 1. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Na suchą patelnię wrzucić orzeszki i prażyć, ostrożnie, żeby nie przypalić! Gdy zaczną intensywnie pachnieć wlać sok z limetki, wsypać przyprawy i szybciutko, dokładnie wymieszać, trzymając jeszcze przez chwilę na niewielkim ogniu. Gdy wszystkie orzeszki będą dobrze obtoczone w przyprawach zdjąć z ognia, przesypać do miseczki i ostudzić przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimawiosnawegetariańskiejesieńpiknikimprezykomputerowa_przekąska

Komentarze

Podobne przepisy

Meksykańskie tortille

Dodane przez: RedakcjaPP

Meksykańskie tortille

Podczas pobytu w Meksyku zostałam...

Meksykańska przekąska

Dodane przez: Bilcia

Meksykańska przekąska

Pomysł przyszedł mi do głowy w...

Dodane przez: Kajuśka

Potrawka meksykańska

Robiła ją zawsze moja babcia.

Meksykańskie zawijańce

Dodane przez: Andromeda13

Meksykańskie zawijańce

Zdrowsza alternatywa dla mini tortilli.

Meksykańska tortilla

Dodane przez: PolskaGotuje

Meksykańska tortilla

pikantna- idealna

Dodane przez: Kajuśka

Sałatka meksykańska

Doskonale sprawdza się jako przystawka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE