orzechowy serniczek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

niebo w gębie

  • 2 godz.

Składniki:

  • masa twarogowa:
    serek śmietankowy 0,4 kg
    jajka 2 szt
    cukier brązowy 1/4 szklanki
    budyń orzechowy 2 łyżki
    dodatkowo:
    orzechy włoskie 1/2 szklanki
    na karmel orzechowy:
    orzechy włoskie 1 szklanka
    masło 1 łyżka
    miód 2 łyżki
    cukier brązowy 2 łyżki

Orzechowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do miski przekładam ser dodaję jajka z cukrem oraz budyń i krótko miksuję tak aby składniki się połączyły
    foremki smaruję masłem i obsypuję bułką tartą
    orzechy siekam i układam na dno foremek
    masę przekładam do foremek i piekę w temp .180 stopni 10 minut następnie zmniejszam do 150 i piekę około 30 minut ,
    serniczki zostawiam w piekarniku
    na patelni rozpuszczam masło następnie dodaję miód , orzechy , podsmażam na małym ogniu n dodaję cukier ,mieszam do momentu aż cukier się rozpuści
    zimne serniczki polewam karmelem z orzechami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.77 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik orzechowo - kajmakowy