Naleśniki z mascarpone,borówkami i płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł zarówno na obiad, jak i podwieczorek.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna – 1 szkl
    mleko – 1,5 szkl
    syrop malinowy – 1/4 szkl
    jajko – 2 szt
    proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    sól – 1 szczypta
    olej – 1/4 szkl

    NADZIENIE:
    mascarpone – 300 g
    cukier puder – 3 łyżki
    borówki,garść płatków migdałowych – ok. 150 g

Naleśniki z mascarpone,borówkami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy.
    Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.
    Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem ( w razie potrzeby dodatkowo dosładzamy ).
    Naleśniki smarujemy po całości serkiem,składamy na pół i obficie posypujemy borówkami i płatkami migdałowymi.



    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy