Naleśniki z truskawkami i płatkami migdałowymi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki idealne na letnią przekąskę.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko, około: 1.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka tortowa: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - truskawki (świeże i jedrne): 30 dekagramów
    - płatki migdałowe do posypania: 1 szczypta
    - cynamon do posypania: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z truskawkami i płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki 1. Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe, usmażyć naleśniki. część truskawek zmiksować na mus, część odłożyć. Usmażone naleśniki nadziewać musem, zawijać, polewać jogurtem, posypywać całymi truskawkami i płatkami migdałowymi, cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować