Naleśniki szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonała przystawka na imprezę. W sam raz na jeden kęs.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    300 ml mleka
    ok. 1,5 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    szczypta soli
    3 łyżki rozmrożonego i odciśniętego szpinaku ( rozdrobnionego)
    olej do smażenia

    2 serki typu almette, mogą być ziołowe
    3 łyżki kukurydzy i kilka plasterków konserwowej papryki

Naleśniki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksuję i odstawiam na 20 minut , by mąka napęczniała. Następnie smażę cienkie naleśniki.

    Kiedy lekko przestygną, smaruję je serkiem. Wzdłuż jednego boku układam odsączoną kukurydzę lub pokrojoną w kosteczkę paprykę. Zwijam w rulony. Odstawiam do lodówki, by się ścięły. Kroję na małe kawałki i podaję.

Komentarze

Podobne przepisy