Naleśniki czekoladowe z twarogiem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka włożyć pokrojone na kawałki masło i połamaną na kosteczki czekoladę. Wlać mleko, wsypać kakao i na małym ogniu, ciągle mieszając, roztopić masło i czekoladę. Odstawić z ognia, wystudzić, wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz miksować na gładkie ciasto. Do ciasta dodać 1/2 szklanki wody, zmiksować. Z ciasta smażyć naleśniki.
Truskawki pokroić na kawałki, twaróg rozgnieść widelcem razem z cukrem, wanilią i śmietaną 12% (kilka łyżeczek).
Każdy naleśnik smarować około 2 łyżkami nadzienia serowego i nakładać po kilka kawałków truskawek. Złożyć na pół i polać śmietaną. Można posypać cukrem.
Komentarze