Roladki schabowe z nutką kwasoty

0 (0 ocen)

Uwielbiam wszelkiego rodzaju roladki,dlatego chętnie je robię,a także jem :)

Składniki:

  • 55 dag schabu
    30 dag kapusty kwaszonej
    30 dag pieczarek
    10 dag sera żółtego w kawałku
    1 cebula
    2 jaja
    bułka tarta
    mąka
    pieprz
    sól
    cukier (tyle, aby kapusta nie była kwaśna)
    olej do smażenia

Roladki schabowe z nutką kwasoty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab,cebulę oraz pieczarki umyć pod wodą.
    Pieczarki pokroić i smażyć do odparowania wody.
    Kapustę z cukrem podsmażyć na patelni.
    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Składniki farszu wymieszać i doprawić.
  • 2. Schab podzielić na plastry. Na każdy plaster układać farsz i zawijać.
    Panierować i smażyć na patelni.

Porady

Roladki można polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy