Uwielbiam wszelkiego rodzaju roladki,dlatego chętnie je robię,a także jem :)
Składniki:
55 dag schabu
30 dag kapusty kwaszonej
30 dag pieczarek
10 dag sera żółtego w kawałku
1 cebula
2 jaja
bułka tarta
mąka
pieprz
sól
cukier (tyle, aby kapusta nie była kwaśna)
olej do smażenia
Roladki schabowe z nutką kwasoty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab,cebulę oraz pieczarki umyć pod wodą.
Pieczarki pokroić i smażyć do odparowania wody.
Kapustę z cukrem podsmażyć na patelni.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Składniki farszu wymieszać i doprawić.
2.Schab podzielić na plastry. Na każdy plaster układać farsz i zawijać.
Panierować i smażyć na patelni.
Komentarze