Nadziewane jajka.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gotowe w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz
    do dekoracji:
    kawałek ugotowanej marchewki
    kilka zielonych groszków( z puszki lub mrożonych)

Nadziewane jajka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać.Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka rozetrzeć,dodać majonez,dokładnie wymieszać,przyprawić solą i pieprzem.
  • Gotowe jajka. 3. Połówki jajek napełniać przygotowaną masą.Udekorować marchewką pokrojoną w kostkę i groszkiem.

Porady

Przed podaniem schłodzić chwilę w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy