NADZIANE MUSZLE

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Bardzo ciekawy farsz z niespotykanym połączeniem ale zaskakującym smakiem .

Składniki:

  • a) Składniki podstawowe z zestawu A
    - Żurawina świeża 100 g
    - Filet z kurczaka 200g
    - makaron duże muszle 150 g = 20 muszli
    b) Składnik podstawowy dodatkowy
    - tuńczyk w sosie własnym 160 g
    c) składniki robocze
    - woda
    - cukier 20g
    - oliwa 1 łyżka
    - Vegeta 1 łyżeczka
    - majonez 1 łyżka
    - pieprz Cayenne 2 szczypty
    d) składniki do dekoracji
    - 10 owoców żurawiny świeżej
    - 6 kawałków jarmużu
    - 3 plastry cytryny

Nadziane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wr65yo 1. WYKONANIE :
    Do rondelka wlewam pół szklanki wody i dokładamy żurawinę gotujemy aż woda zmieni kolor dodajemy cukier i gotujemy do momentu wyparowania wody i zmiany konsystencji , zdejmujemy z ognia i blend ujemy. Zostawiamy sos do ostygnięcia .
    Tuńczyka odcedzamy a filet z kurczaka dokładnie myjemy i bardzo drobniutko siekamy . Kurczaka mieszamy z oliwą Vegetą i pieprzem Cayenne . Smażymy do zarumienienia na suchej patelni .
    Ostygnięty kurczak łączymy z rozdrobnionym za pomocą widelca tuńczykiem i przygotowanym sosem z żurawiny dokładamy łyżkę majonezu powtórnie mieszamy .
    Makaronowe muszle gotujemy aż będą aldente . Hartujemy zimną wodą i pozostawiamy do obcieknięcia . Gotowe muszle faszerujemy gotować pastą . Dekorujemy żurawiną jarmużem i cytryną . Gotowe smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy