Nadziane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Do rondelka wlewam pół szklanki wody i dokładamy żurawinę gotujemy aż woda zmieni kolor dodajemy cukier i gotujemy do momentu wyparowania wody i zmiany konsystencji , zdejmujemy z ognia i blend ujemy. Zostawiamy sos do ostygnięcia .
Tuńczyka odcedzamy a filet z kurczaka dokładnie myjemy i bardzo drobniutko siekamy . Kurczaka mieszamy z oliwą Vegetą i pieprzem Cayenne . Smażymy do zarumienienia na suchej patelni .
Ostygnięty kurczak łączymy z rozdrobnionym za pomocą widelca tuńczykiem i przygotowanym sosem z żurawiny dokładamy łyżkę majonezu powtórnie mieszamy .
Makaronowe muszle gotujemy aż będą aldente . Hartujemy zimną wodą i pozostawiamy do obcieknięcia . Gotowe muszle faszerujemy gotować pastą . Dekorujemy żurawiną jarmużem i cytryną . Gotowe smacznego .
Komentarze