Muszle conchiglioni nadziane serami

  • wyświetlono: 674 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

U mnie troszkę jak fuzja polsko -włoska, bo użyłam twarogu i naszego twardego sera Bursztyn.

Menab
  • 4 porcje

Składniki

20 muszli conchiglioni,
ser twardy Bursztyn do posypania,

Na farsz:
150 g ricotty
150 g twarogu półtłustego,
2 łyżki tartego sera Bursztyn,
1 łyżeczka suszonej bazylii
Sól i czarny pieprz

Na sos:
kilka pomidorków koktajlowych,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 - 2 łyżki przecieru pomidorowego,
1 łodyga selera naciowego,
chlust oliwy,
sól, pieprz, bazylia,
woda.

Sposób przygotowania przepisu:

Muszle conchiglioni nadziane serami

  • 1. Muszle obgotować w słonej wodzie. Warzywa do sosu podsmażyć na oliwie, doprawić i rozrzedzić wodą. Sery połączyć ze sobą, doprawić przyprawami. Nadziewać muszle. Na dno naczynia wylać połowę sosu, na to ułożyć muszle z serem. Zalać wszystko sosem i posypać serem Bursztyn. Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serprzecier pomidorowypomidorki koktajloweseler naciowykuchnia włoskaobiadwegetariańskiericottaserybursztyntwaróg półtłustyMakaron 5 zbóż

Komentarze

Podobne przepisy

Conchiglioni z kurczakiem i boczniakami

Dodane przez: Doraa

Conchiglioni z kurczakiem i boczniakami

Muszle makaronowe z nadzieniem...

Szpinakowe muszle

Dodane przez: Jaga85

Szpinakowe muszle

Bardzo lubię połączenie szpinaku...

muszle

Dodane przez: Aninka88

Faszerowane muszle

gdy znudzi nam się tradycyjny obiad

Pyszny nadziany makaron

Dodane przez: Darmiona

Serowe conchiglioni

Makaron nadziewany, polecam

Muszle faszerowane po meksykańsku

Dodane przez: Martyna1991

Muszle faszerowane po meksykańsku

Apetyczne , ładnie prezentujące...

nadziane muszle

Dodane przez: Ela Ślązak

Nadziewane muszle :)

Pyszna alternatywa obiadku z makaronem.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE