Nadziane bułki

0 (0 ocen)

  • 40 min

To sycąca przekąska, która podana w towarzystwie sałatki czy surówki z powodzeniem zastąpi danie obiadowe.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 4 bułki (składnik dodatkowy),
    • 1/3 bakłażana,
    • 20 dag pieczarek,
    • 2 kotlety schabowe,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Olej do smażenia,
    • Szczypiorek, bazylia, pomidory do dekoracji

Nadziane bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy.
    Pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju. Dokładamy do nich mięso. Smażymy razem do momentu jak mięso będzie gotowe.
    Między czasie bakłażana kroimy w kostkę. Dokładamy do farszu i razem smażymy jeszcze około 5 minut. Całość doprawiamy do smaku.
  • 2.
    Przygotowanym bułkom ścinamy górę. Wyjmujemy ich środki. Na jego miejsce wkładamy przygotowany farsz.
    Tak przygotowane bułeczki zapiekamy około 10 minut w 180°C.
    Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy je pokrojonym szczypiorkiem oraz bazylią.
    Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy