MUS CZEKOLADOWO-MALINOWY

0 (0 ocen)

  • 60 min

Malin coraz więcej w o grodzie, w połączeniu z musem czekoladowym smakują obłędnie

  • 60 min

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
    cukier puder- ok łyżki
    tabliczka mlecznej czekolady
    maliny
    posiekane orzechy

Mus czekoladowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno. Możemy dosłodzić cukrem pudrem.
    Do salaterek lub miseczek waflowych wykładamy mus czekoladowy. Na wierzch wykładamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy