Muffiny łaciate

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łaciate muffiny są połączeniem aromatycznych smaków wanilii i czekolady.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 300 gramów
    - cukier: 60 gramów
    - mleko: 60 mililitrów
    - olej: 125 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 2 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 3 łyżeczki
    - czekolada mleczna: 5 dekagramów

Muffiny łaciate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połącz ze sobą osobno suche i osobno mokre składniki – nie dodawaj jeszcze kakao, ani cukru waniliowego.
  • 2. Zmieszaj ze sobą całość i podziel ciasto na dwa osobne naczynia.
  • 3. Do pierwszej miseczki dodaj cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj, aby się rozpuścił. Do drugiej dodaj kakao i pokruszoną czekoladę – wymieszaj do połączenia składników.
  • 4. Nakładaj do papilotek po łyżeczce ciasta na zmianę – raz jasne a raz ciemne. Piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy