Muffinki z budyniem i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne gdy dzieci proszą o coś słodkiego.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Op. budyniu o dowolnym smaku na 0,5l mleka
    400 ml mleka
    Ulubiona czekolada
    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    Szczypta soli
    2 jajka
    szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju

Muffinki z budyniem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu ze zmniejszoną ilością mleka żeby był gęstszy.
    Wszystkie składniki suche ciasta mieszamy, dodajemy składniki mokre.
    Foremki do muffinek natłuszczamy i napełniamy do połowy ciastek, nakładamy łyżeczkę budyniu i kawałek czekolady, przykrywamy ciastem.
    Pieczemy w 200°C przez ok. 15-20min.
    Muffinki polewam resztą rozpuszczonej czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy