Muffinki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodkie babeczki na małą przekąskę. Doskonale się nadają na drugie śniadanie lub podwieczorek.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 20 muffinek:
    6 jajek 1 szklanka cukru
    6 łyżek oleju
    2 łyżki octu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kopiasta szklanka mąki4 łyżki wiórek czekoladowych

Muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a potem żółtka (ubić trochę), wlać olej wymieszany z octem i dokładnie ubić. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i czekoladą, dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremek piec kilka minut aż się zarumienią (trudno mi powiedzieć ile bo nie zwróciłam uwagi ile, ale jak wciskam wykałaczkę to nie przykleja się ciasto). Po wystudzeniu można udekorować według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy