1.Biszkopt ciemny: oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać kakao. Wymieszać i przelać na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu wyjąć z blachy, tak, aby spód był u góry, i delikatnie skrobać nożem spód ciasta. Okruchy ciasta przełożyć do woreczka. Biszkopt odwrócić. Banany obrać i pokroić w talarki, następnie ułożyć na biszkopcie.
Masa kakaowa: czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, a następnie dodać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie połączyć. Masę wyłożyć na biszkopt z bananami. Ciasto posypać okruchami ciasta zebranymi z biszkoptu.
Komentarze