Młoda kapustka z grillowanym mięsiwem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Często zostaje nam po grillu nie zjedzone mięsiwo i co z tym zrobić, na zimno nie za bardzo smakuje...proponuję połączyć je z młodą kapustą, smak niepowtarzalny...

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z grilla
    kapustka młoda
    1- 2 cebule
    2 ząbki czosnku
    posiekany koperek
    sól, pieprz do smaku
    zasmażka: łyżka smalcu + łyżka mąki

Młoda kapustka z grillowanym mięsiwem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, cebulę, czosnek pokroić, przełożyć do płaskiego garnka, podlać wodą (ok pół szklanki) posolić i lekko poddusić.
    Dodać pokrojone mięsko z grilla i dalej gotować, nie za długo, kapusta nie może się całkowicie rozpaść.
    Pod koniec dodać koperek, przyprawić pieprzem i solą, zagęścić zasmażką.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy