Młoda kapustka z kalarepką

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młoda kapustka, chyba każdy ją lubi, ja po prostu uwielbiam :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • głowka młodej polskiej kapustki
    1 większa młoda kalarepka
    pęczek koperku
    sól, pieprz do smaku
    pół łyżki masła do gotowania
    zasmażka na maśle z 2 łyżek masła i czubatej łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Kapusta zasmażana

Młoda kapustka z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę młodą pokroić w paski, kalarepkę w kostkę, zalać 1/2 szklanką wody, dodać masło, lekko posolić i wstawić do gotowania na małym ogniu.
    Jak już będzie miękka, zrobić zasmażkę i dodać do kapustki, na koniec wsypac posiekany koperek i doprawic do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować