Mintaj smażony

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka troszke niestandardowa rybka.

  • 30 min

Składniki:

  • -Filet z mintaja (mozna zastąpić inną rybą) 500 g
    -2 jajka
    -bułka tarta 200 g
    -sól, pieprz, papryka mielona słodka, curry, suszone: koperek i natka pietruszki

Mintaj smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj smażony 1. Rybkę rozmrażamy i osuszamy. Nastepnie jeśli mamy płaty to kroimy na mniejsze kawalki i doprawiamy solą, pieprzem, papryka, koperkiem i natka pietruszki. Rozbijamy jajka, roztrzepujemy je wraz z przyprawą curry i następnie maczamy rybkę w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ok. 5 minut na każdej stronie na złoty kolor.

Porady

Rybkę podawać z ziemniakami i surówka bądź według własnego uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy