Mini pavlova

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszny i bardzo prosty deser. Idealnie komponuje się ze świętymi owocami.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 8 białek
    250 gram cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki soku z cytryny
    mascarpone
    250 ml śmietanki 36%
    2 łyżki cukru pudru
    Płatki migdałów

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka miksujemy i stopniowo dodajemy cukier. Po około 10 minutach dodajemy mąkę i cytrynę. Formujemy i pieczemy około 1,5 godziny w 100 stopniach. Mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Migdały blanszujemy na suchej patelni. Dekorujemy świetnymi owocami.

Porady

Pamiętaj by białka cały czas miksować, nie przerywając procesu. Migdały szybko zyskują piękny kolor, obserwuj by się nie przypaliły.

Komentarze

Podobne przepisy