Mieszana surówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetna jako przekąska lub dodatek do obiadu.

Składniki:

  • ● 30 dag kapusty pekińskiej
    ● 20 dag papryki marynowanej
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● 15 dag pora
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● 4 łyżki oleju ryżowego

Mieszana surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i pora oczyszczamy.
    Kapustę szatkujemy, pora
    kroimy w półplastry.
  • 2. Paprykę osączamy i kroimy
    w paski. Natkę pietruszki
    myjemy, osuszamy i drobno
    siekamy.
  • 3. Kapustę, paprykę, pora
    i natkę pietruszki mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem
    i cukrem. Mieszamy z olejem.
    Odstawiamy na 15 minut.
    Ewentualnie ponownie
    doprawiamy.

Porady

Do sałatki świetnie nadaje się marynowana papryka grillowana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy