Mazurek rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Formę 24 cm/24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Na spodzie wylepić równomiernie ciasto.
Nakłuć widelcem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 - 40 minut w 180 st C.
Po upieczeniu ostudzić.
MASA
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.
Ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywno razem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.
Pod koniec ubijania wlać żelatynę.
Wymieszać.
Wsypać wiórki kokosowe.
Razem połączyć.
Masę wyłożyć na spód mazurka.
Wyrównać.
Wierzch dowolnie udekorować.
Przełożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Komentarze