Marynowane pieczarki Ekspresowe

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wspaniały sposób by marynować pieczarki,poniewarz są o wiele smaczniejsze od sklepowych,przyrządzamy je sami,więc wiemy,co jemy,a najwiekszym atutem jest to,że są gotowe do spożycia już po 12godz!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - drobne pieczarki: 500 gramów
    - ocet spirytusowy: 50 mililitrów
    - olej: 0.5 szklanki
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - pieprz czarny ziarnisty: 4 sztuki
    - ziele angielskie, ziarenka: 3 sztuki
    - czosnek/ząbki: 4 sztuki
    - cukier: 2 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka

Marynowane pieczarki ekspresowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane pieczarki Ekspresowe 1. Wszystkie składniki(prócz pieczarek) włożyc do szerokiego naczynia z pokrywką,wymieszać i podgrzewac,gdy składniki zaczną łączyć sie,do mocno ciepłej marynaty włożyć pieczarki i przykryć pokrywką.Gdy pieczarki zaczną gotować się,zmniejszyc gaz i na wolnym ogniu,czas od czasu mieszając,dusić pieczarki jeszcze 7min.- ostudzić,przełożyc do słoika pieczarki,zalać marynatą i wstawić do lodówki na 12godzin - po tym czasie są gotowe do podania!
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy