Marchewkowo - dyniowy sos z indyczym mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybki, prosty, smaczny

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża marchewka
    3 szklanki utartej dyni
    1 średnia cebulka
    0.5 kg mielonego mięsa z indyka
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    0.5 szklanki wody
    makaron penne ( może być dowolny )

Marchewkowo - dyniowy sos z indyczym mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i dynię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy cebulkę na odrobinie oleju. Podsmażoną przekładamy do garnka. Tak samo robimy z marchewka i dynią. Następnie podsmażamy mięsko i dodajemy do reszty. Zalewamy wodą dodajemy sól i pieprz oraz przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 30-40 min. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy nakładamy i gotowe

Komentarze

Podobne przepisy