opakowanie dużych okrągłych biszkoptów
2 kubki śmietany kremówki po 330 ml każdy
70 dag malin
4 łyżki żelatyny
cukier puder do smaku
do dekoracji: czekoladowe posypki, rureczki, figurki
Sernik na zimno - malinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Tak samo poustawiać biszkopty na bokach opierając każdy pomiędzy
biszkoptami na dnie. Śmietany kremówki ubijamy na sztywno. dodajemy cukru pudru wg smaku. Żelatynę zalewamy
zimną wodą, mieszamy, jak napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia.Studzimy, wlewamy do ubitej kremówki.
Miksujemy. Maliny blendujemy, dodajemy do ubitej śmietany.Masę wylewamy do tortownicy. Odstawiamy do
lodówki do stężenia. Kiedy stężeje ozdabiamy wg upodobań.
Komentarze