Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne szybkie danie

  • 25 min

Składniki:

  • 200-300 g Makaronu (u mnie kokardki)
    80g koncentratu pomidorowego
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    suszona bazylia, oregano, papryka ostra ,pieprz ziołowy,sól ( ilość przypraw według własnych upodobań)
    łyżka oleju ( u mnie kujawski z bazylia)
    2 łyżki śmietany ( u mnie 30% akurat ta była otwarta)
    pół szklanki wody

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować, odcedzić
  • 2. Na patelnie wlać łyżkę oleju przyprawy i chwile podsmażyć ( sos będzie bardziej aromatyczny) dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Chwilkę podgotować. Jeżeli sos będzie za gesty dodać jeszcze wody.
  • Tuńczyk dodany do sosu 3. Tuńczyka odcedzamy z wody ( sosu własnego) i dodajemy do sosu. Podduszamy wszystko razem.
  • już prawie gotowe 4. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy według uznania i upodobań
  • 5. Do sosu wrzucamy makaron i wszystko razem mieszamy. Zajadamy. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy