Makaron z tuńczykiem

5 (189 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny obiadek :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ulubionego makaronu
    1 puszka tuńczyka
    1 puszka groszku
    kilka oliwek
    1 cebula
    1 jogurt naturalny
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z tuńczykiem 1. Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać osączony groszek, pokrojone w plasterki oliwki i osączonego z nadmiaru płynu tuńczyka. Podsmażyć 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron. Dokładnie wymieszać. Wyłączyć gaz pod patelnią. Całość zalać jogurtem i posypać koperkiem. Wymieszać. Podawać gorące. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować