Makaron z pieczarkami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie proste i pożywne

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu np.świderki
    200 g mrożonego szpinaku
    300 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
    mleko
    sól, pieprz

Makaron z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i kroimy na kawałki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy pieczarki na złoty kolor. Wrzycamy do nich rozmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy sól i pieprz oraz łyżkę masła do smaku. Całość zalewamy szklanką mleka. Dusimy kilka minut, jeżeli mleko odparuje dolewamy jeszcze odrobinkę.
  • 3. Makaron wrzycamy do sosu. Mieszamy

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy