Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

3.57 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Dziś na obiad szybkie danie z makaronem. Filet z kurczaka, pieczarki, szpinak - smacznie brzmi prawda ? I takie właśnie jest to danie - smaczne. Przygotujecie je do 30 minut więc dla zabieganych idealne. Możecie je zjeść na obiad lub ciepłą kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 op makaronu krajka jajeczna lub innego

    Sos :
    1 duża podwójna pierś z kurczaka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    350 g pieczarek
    3 solidne garście świeżego szpinaku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    300 ml śmietany 30 %
    2 łyżki oleju rzepakowego
    do smaku :
    sól
    pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

3.57 (7 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić w paseczki, cebulę i czosnek i drobną kostkę a pieczarki w plastry.
    W szerokim rondlu rozgrzać olej i wrzucić cebulę i czosnek.
    Chwilę przesmażyć, dodać filet i pieczarki i dalej smażyć, dodać przyprawy.
    Następnie dodać szpinak, podlać odrobiną wody, i dusić kilka minut pod przykryciem.
    Wlać do rondla śmietankę i zagotować, od zagotowania gotować jeszcze 3 minuty bez przykrycia.
    Gotowy sos ewentualnie doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki, sos wymieszać.
    Gdy przygotowujemy sos ugotować makaron.
    Na talerz ułożyć makaron i sos.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować