Makaron z pieczarkami i porem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawa jest delikatna w smaku i szybka w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • makaron
    20 dag pieczarek
    pół pora
    2 ząbki czosnku
    szkl. bulionu warzywnego
    2 łyżki śmietany
    olej do smażenia

Makaron z pieczarkami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i czosnek kroimy w plasterki. Pora nacinamy na krzyż i kroimy w plasterki.
  • image-0ky0ua2 2. Makaron gotujemy. Pieczarki wrzucamy na patelnię. Po chwili dodajemy czosnek i pora. Całość smażymy chwilę i zalewamy bulionem.
  • 3. Po odparowaniu części bulionu, dodajemy śmietanę i dusimy 3-4 minuty.
  • 4. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy z resztą składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy