Makaron z boczniakami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu
    300 g boczniaków
    1/2 brokuła
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    1 cebula
    oliwa
    sól, pieprz

Makaron z boczniakami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w paski boczniaki i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Brokuła ugotować na półtwardo. Wszystkie składniki wymieszać i polać oliwą. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy