Makaron szpinakowy z indykiem w sosie śmietanowo-serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ekspresowe, smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaron szpinakowego
    300 g piersi z indyka
    200 g kwaśnej smietany
    200 g serka topionego ziołowego
    1 mała cebula
    pieprz
    2 łyżki oleju

Makaron szpinakowy z indykiem w sosie śmietanowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. Indyka pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z cebulą na oleju. Podlać wodą (ok 100 ml) i dusić pod przykryciem przez 10 min. Następnie dodać śmietanę i serki topione -gotować aż serki się rozpuszczą. Podawać z makaronem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy