Makaron na winie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Makaron na winie bez użycia alkoholu, jednak z tego co nawinie się w lodówce :)

  • 25 min

Składniki:

  • Makaron (my pełnoziarniste świderki)
    Pieczarki ok. 8 szt.
    Cebula- ćwiartka
    Śmietana 12%
    Mały przecier pomidorowy
    Mały kawałek boczku
    Przyprawy:
    sól, pieprz, majeranek, oregano, słodka papryka

Makaron na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowałam makaron.
    Pieczarki na kawałku margaryny podsmażyłam, jak się skurczyły to dodałam cebulę pokrojoną w paseczki.
    Popieprzyłam, posoliłam :) No i się robiło :)
    Później pokroiłam boczek w kostkę i frru z nim na patelnię.
    Chwilę się to podsmażało jeszcze no i wrzuciłam ten ugotowany makaron do tego wszystkiego, wymieszałam i na małym ogniu sobie to tam pyrkało :)
    Przecier pomidorowy wymieszałam z wodą i śmietaną, doprawiłam przyprawami.
    Wlałam, wymieszałam, podgrzałam i gotowe :)

Porady

Pieczarki i cebulę można posiekać w blenderze, a zamiast boczku może być kurczak, albo nawet mięso mielone :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy