Makaron curry z fosolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zawsze przyprawiam go na pikantnie i podaję do jako dodatek do mięs

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu, np. kolanka
    2 duże cebule
    1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    Papryka ostra mielona
    3 łyżeczki curry
    Cebula suszona
    Czosnek granulowany
    Sól, pieprz do smaku
    Olej do smażenia

Makaron curry z fosolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać fasolkę i makaron. Można podlać trochę wodą. Smażyć razem ok. 15 minut. Dodać suszoną cebulę, czosnek, curry i ostrą paprykę. Doprawić do smaku sola pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy