Makaron alla carbonara

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa szybka, smaczna i niezwykle sycąca.

  • 30 min

Składniki:

  • * 50 dag makaronu (np. rurki)
    * 20 dag boczku
    * szklanka śmietany kremówki
    * 15 dag żółtego sera
    * 3 żółtka
    * sól, pieprz
    * natka pietruszki

Makaron alla carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy na patelni na chrupko. Podsmażone mięso zalewamy kremówką. Podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy makaron. Mieszamy. Ściągamy z ognia i szybko mieszamy z serem startym na grubych oczkach i żółtkami. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy